Božićni post je počeo i mnogi građani su mu prilagodili ishranu. A koliko konzervirana hrana tipa skuše, sardine, tunjevine utiče na povišen nivo žive u krvi? O tome i na koje namirnice treba posebno obratiti pažnju, govorili su za TV Prva prof.dr Zoran Marković , biolog i profesor ribarstva i prof.dr Svetlana Stanišic , doktor fizičke hemije. " Žive
Sok od pomorandže – kako svakodnevno utiče ispijanje na organizam . Nova studija pokazuje da jedna čaša soka od narandže dnevno čini mnogo više od samog unosa vitamina C . Ona može pozitivno uticati na gene koji podržavaju zdravlje srca. U maloj, ali detaljnoj studiji, 20 zdravih odraslih osoba svakodnevno je pila dve šolje 100% soka od narandže tokom
Koliko puta ste sedeli za stolom dok se širi miris pečene jagnjetine i pomislili da nema lepšeg trenutka? Ono što mnogi u svetu smatraju luksuzom, mi u Srbiji doživljavamo kao tradiciju i svakodnevicu. A nutricionisti potvrđuju – jagnjetina je najzdravije meso na svetu, bogato proteinima, gvožđem i vitaminima koji čuvaju naše zdravlje. Jagnjetina,
Smrznuto povrće ima zdravstvenih prednosti u odnosu na svežu hranu . Pomaže da poboljšate zdravlje creva, a daje dosta hranjivih sastojaka. Smrznuto povrće može vam pomoći da poboljšate zdravlje creva, a istovremeno vam može pružiti dodatnu količinu proteina. Ne postoji ništa bolje za creva i rad probave. Britanski lekar i stručnjak za hranu Tim Spektor