Recept za američke palačinke
Smesa za njih je gušća kako se ne bi razlivale u tiganju, a spremaju se brzo i lako.
Smesa za njih je gušća kako se ne bi razlivale u tiganju, a spremaju se brzo i lako.
Većina domaćica ćufte pravi u paradajz sosu, ali ako želite da probate nešto drugačije, na pravom ste mestu. Priprema ćufti u belom sosu je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept , dobar rezultat sigurno neće izostati. Sastojci: 500 g mešanog mlevenog mesa 1 jaje 1 glavica crnog luka 2 kašike brašna 2 kašike prezli so biber sastojci za sos: 250
N agradu za kompaniju sa najvećim rastom izvoza u regionu u 2022. godini dobila je vinarija Tikveš kao jedina makedonska kompanija u pomenutoj kategoriji. Nagradu dodeljuje Komorski investicioni forum šest zemalja Zapadnog Balkana u saradnji sa Evropskom komisijom a ona je rezultat kontinuiranih napora i aktivnosti vinarije Tikveš na promociji vrhunskih
Jela od testa su zvezde vojvođanske kuhinje. Nekad se prave u slanoj verziji, nekada u slatkoj, a pored toga što su lagana, ona su i dokaz umešnosti domaćice. Tašci sa džemom nekada su bili posluživani makar jednom nedeljno za večeru u starim vojvođanskim kućama. Period “rezervisan” za pravljenje ovog specijaliteta od testa bio je od oktobra do juna,
Najveća mala boutique vinarija u regionu Chateau Kamnik kao da zaogrće neko novo ruho. Poznata po enormnom broju zlatnih medalja na takmičenjima širom sveta, u neku ruku MVP makedonskog vinarstva, načelno je smanjila pritisak na polju potere za trofejima. Šta se to zbiva u skopskim vinogradima oko ovog čuvenog šatoa, pitali smo Nataliju Kuzmanovsku,
„Kalač“ (beli pšenični hleb) po tradiciji je simbol gostoprimstva u ruskom domaćinstvu. Jedan je od najvazdušastijih i najlepših kalača koje možete naći u Rusiji pravi se u Saratovskoj oblasti. Prijavite se na naš Telegram kanal Zapratite našu stranicu na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte Prijavite se na našu nedeljnu mejling listu Uključite u brauzeru
Vrsta pirinča je veoma mnogo, a ova raznovrsna hrana jedno je od ključnih jela na svačijem meniju. Uklapa se u svaki obrok, lako se priprema, a zadivljujuća je činjenica da čini čak petinu ukupnih kalorija koje se globalno konzumiraju. Beli pirinač jedna je od najpopularnijih vrsta, međutim, to ja rafinisani pirinač sa lošijom reputacijom, jer su sa
Ukoliko vam je ponestalo ideja za posne recepte , ne brinite, jer smo za vas pripremili jedan recept koji ćete rado spremati i kada prođe post. Pita sa prazilikom i pečurkama je idealna za porodični doručak, a kombinacija ove dve namirnice je savršena. Sastojci: 500 g gotovih kora 400 g šampinjona 1 glavica crnog luka 1 struk praziluka ulje so biber
S edamdeset vinarija koje proizvode oranž i prirodna vina predstaviće se 3. aprila na festivalu Orange Wine koji se održava u okviru sajma VinItaly u Veroni. Između velikog broja vinarija iz Slovenije, Italije i Austrije, te pojedinih iz Hrvatske, Mađarske i Gruzije, jedini učesnik iz Srbije biće vinarija Plavinci iz Beogradskog vinogradarskog rejona
U danima posta mnoge domaćice imaju dilemu šta da pripreme ukućanima kao desert , a da to ne bude pita od gotovih kora sa voćem. Rešenje je jednostavno - posni kolač sa višnjama i grizom koji se brzo priprema i što duže stoji, to postaje lepši. Za odmeravanje sastojaka pripremite čašu od 200 mililitara. Sastojci: 2 čaše brašna 2 čaše griza 2 čaše šećera