pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Izvori

Otvorena vinarija Đurđevića legat
Otvorena vinarija Đurđevića legat

Otvorena vinarija Đurđevića legat

Nakon završetka uspešne ugostiteljske karijere Radiša Đurđević odlučio se za povratak korenima, pa je u svom rodnom selu obnovio dedine vinograde i sagradio reprezentativnu vinariju iz koje se pruža zadivljujući pogled na okolnu panoramu. Istovremeno i posveta precima i ostavština za potomstvo – ideja je sa kojom se, zajedno sa suprugom i tri ćerke,

CV srpskog vinarstva – Prirodno vino Bikicki, Fruška gora

CV srpskog vinarstva – Prirodno vino Bikicki, Fruška gora

Slučajno, čudnim spletom okolnosti, kako kaže, Đorđe Bikicki je ušao u vinski svet, međutim, ubrzo je postao jedna od autentičnijih ličnosti na domaćoj vinskoj sceni, spajajući na vrlo neobičan način urbanu estetiku i povratak tradicionalnim načinima proizvodnje vina. Prijateljstvo sa Oskarom Maurerom, jednim od pionira organskog vinogradarstva u Srbiji,

Španska vina šesti put u srcu grada!

Španska vina šesti put u srcu grada!

Manifestacija Španska vina u srcu grada održana je i ove godine u okviru festivala Belgrade Wine Week. Tokom nedavno završene Španske vinske nedelje, vina izabranih španskih vinarija bila su dostupna na brojnim degustacijama, specijalnim popustima kao i u ponudi na čašu u gradskim vinotekama, vinskim barovima i restoranima. Centralni deo ovogodišnje

Vinarija Kovačević

Vinarija Kovačević

Organski dodir teroara Nakon što se odavno etablirala u proizvodnji vina na moderan, konvencionalan način, vinarija Kovačević sa Fruške gore akcenat stavlja na organsku proizvodnju. Imajući u vidu sve veći kvalitet njihove organske palete, moglo bi se reći da će ova vinarija, nakon što je stekla neformalan status „vinskog ambasadora Fruške gore“, ovom

Belgrade Wine Week 2024

Belgrade Wine Week 2024

Nedelja kada je Beograd bio u bojama vina! Festivalska atmosfera inspirisana vinom obeležila je još jedan Belgrade Wine Week festival, koji je u poslednjoj nedelji septembra šesti put održan širom Beograda. U središtu ovogodišnjeg Belgrade Wine Weeka bili su manje formalni događaji, poput vinskih žurki i matinea na atraktivnim gradskim lokacijama,

Tannin Wine Bistro

Tannin Wine Bistro

Tačka susreta ukusa, mirisa i muzike Smešten u beogradskom Gastrošor distriktu, prvom regionalnom gastroparku u gradu, Tannin Wine Bistro postao je nezaobilazna destinacija za ljubitelje dobre atmosfere, vina i kvalitetne hrane. Sa više od 300 pažljivo odabranih etiketa, ovo mesto nudi pravo putovanje kroz vinograde Srbije, Balkana i sveta, sa selekcijom

Nikita Milivojević

Nikita Milivojević

Naš cenjeni pozorišni režiser, osnivač Šekspir festivala, poslednje dve godine je na funkciji umetničkog direktora festivala Bitef. Nakon ovogodišnjeg 58. Bitefa deluje da će Nikita Milivojević, diskretno i nenametljivo, zajedno sa svojim timom, uspeti da budućnost našeg najuglednijeg pozorišnog festivala dovede u ravan sa svojim najboljim izdanjima

Vinski klub

Vinski klub

Marko Ninković, Cerpromet U početku distributerska, a kasnije i uvoznička kuća, Cerpromet jedna je od onih ne tako eksponiranih, ali vrlo profesionalnih i stabilnih faktora na domaćoj vinskoj ceni. Vinski prvoborci, Ninkovići su od malog porodičnog biznisa tokom dvadeset godina postojanja prerasli u respektabilnog distributera  sa ozbiljnim portfolijom

Belica

Belica

Goriška Brda, Medana, Slovenija Ukusi na vrhu Brda! Priča o Belici je mnogo više nego priča o jednom imanju ili kući, reč je zapravo o intimnoj posveti prirodi i kmetskoj tradiciji Medane i Goriških Brda. Njen autor, Zlatko Mavrič, više od 30 godina stara se da hotel i restoran Belica ostanu verni ekološkim i čistim ukusima Brda i da sa njima gostima

Slavska trpeza

Slavska trpeza

Proslava krsnih slava važan je deo hrišćanske i porodične tradicije na ovim prostorima; osim odavanja počasti svecima, slave su ujedno i prilike za druženja sa prijateljima, a često imaju i dimenziju pravog gastronomskog spektakla. Sedeli smo za trpezarijskim stolom i večerali. Deda je nadrobio kukuruzni hleb u domaće kiselo mleko i lagano zahvatao