pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Top Vesti

Hrana

RUČAK NE MORA DA BUDE MONOTON! Probajte piletinu u paradajzu sa KIKIRIKIJEM (RECEPT)

RUČAK NE MORA DA BUDE MONOTON! Probajte piletinu u paradajzu sa KIKIRIKIJEM (RECEPT)

Piletina je dobar izbor, bilo da spremate ručak ili večeru. Predstavljamo vam zanimljiv recept , koji će začiniti ukus često monotone, ali zdrave piletine. Sastojci: 1/2 kg pilećeg belog mesa 400 g šampinjona 2-3 veće šargarepe 200 g koncentrata paradajza (ili 1/2 l soka od paradajza) 50 g neslanog kikirikija so, biber peršunov list foto: Profimedia

Dan božolea ozvaničen i u Beogradu

Dan božolea ozvaničen i u Beogradu

V eče novog božolea , mladog francuskog crvenog vina koje se tradicionalno proslavlja trećeg četvrtka u novembru, svečano je obeležilo početak manifestacije „Francuska nedelja u Beogradu" koja se ove godine obeležava od 20. do 27. novembra pod sloganom „10 godina prijateljstva u akciji". Proizvodnja i potrošnja vina božole koje se konzumira odmah nakon

LAKO DO PUNOG STOMAKA: Donosimo vam recept za salatu koju ćete obožavati!

LAKO DO PUNOG STOMAKA: Donosimo vam recept za salatu koju ćete obožavati!

Za 15 minuta će biti spremna za zakusku. Sastojci: 600gr. pilećeg belog mesa 10 kornišona 200 gr. prženog slanog kikirikija 200 ml. kisele pavlake 1 manja teglica majoneza 1 kašičica senfa malo soli, biber pola avokada Priprema: Pileće meso iseckati na sitne kockice, kao i kornišone, a onda sjediniti pavlaku, majonez, senf i začine. Kikiriki samleti

Poklanjamo "Srpski kuvar": Aleksandra Bursać pokazala kako se snalazi u kuhinji

Poklanjamo "Srpski kuvar": Aleksandra Bursać pokazala kako se snalazi u kuhinji

I ovog petka Srpski telegraf svojim čitaocima poklanja dodatak "Srpski kuvar". Popularna pevačica Aleksandra Bursać dokazala je svoje besprekorne vokalne sposobnosti, a za čitaoce Srpskog kuvara je pokazala kako se snalazi u kuhinji, i to u beogradskom restoranu "Kod dvoglavog orla", Terazije 34. Iako se odlično snašla prilikom spremanja ukusne paste,

Koju hranu je bolje kupiti zamrznutu nego svježu?

Koju hranu je bolje kupiti zamrznutu nego svježu?

Smrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi Edit Vijesti online 21. novembar 2019, 18:32 Niske temperature spriječiće brza kvarenja namirnica, a dopustiće vam i da ih konzumirate izvan sezone. Smrznute verzije ne sadrže bakterije i nijesu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrijednosti nego svježe namirnice. Iz tih razloga,

Raskoš iz rerne:Krompir u rerni sa krmenadlama i povrćem

Raskoš iz rerne:Krompir u rerni sa krmenadlama i povrćem

Jednostavan i ukusan ručak koji će se svima svideti. Bogatstvo ukusa foto: Bakina kuhinja Potrebno je: 600 gr krompira 2 šargarepe 2-3 paprike zelene 1/2 tikvice 1 paradajz malo brokolija 1/2 korena celera crvena slatka mlevena paprika tucana ljuta paprika peršunov list ulje beli luk biber Priprema: Krompir očistiti oprati i iseći na kocke, posoliti

Na ruski način: 5 najskupljih jela u moskovskim restoranima

Na ruski način: 5 najskupljih jela u moskovskim restoranima

U Moskvi nema restorana sa Mišelinovim zvezdicama, ali to ne znači da nema prvoklasne kuhinje. Ovo su najskuplji delikatesi u gradu, pripremljeni na ruski način. 1. Doručak burlaka BELUGA Izvanredno je zadovoljstvo doručkovati uz živopisan pogled kroz prozor, posebno ako su to prozori restorana „Beluga” sa nezaboravnim pogledom na Crveni trg i moskovski

Najbrža velika torta s voćem: ekspres recept sa piškotama (BEZ PEČENJA + RECEPT)

Najbrža velika torta s voćem: ekspres recept sa piškotama (BEZ PEČENJA + RECEPT)

Sastojci: 5 kiselih pavlaka (sa 20 odsto mlečne masti) 2 velike kutije piškota 10 kašika šećera 2 kašike meda 1 kesica vanilin-šećera malo ruma 500 g ananasa (jagoda, malina, kivija, višanja) šlag Priprema: Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poređajte piškote. Na njih poređajte voće.Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i

Zašto je točeno bolje od flaširanog?

Zašto je točeno bolje od flaširanog?

Pravi ukus piva i sve što ono može da ponudi, možete da očekujete pijući sveže točeno pivo, a evo i zašto... Foto: pixabay.com Svako ko je probao točeno i flaširano pivo može potvrditi da postoji razlika u ukusu. Ova razlika je izražena čak iako je isti brend piva u pitanju. Ali i pored toga što je ukus drugačiji, većina pivopija se slaže sa tim da

Probirna berba (ili Dan mrmota)

Probirna berba (ili Dan mrmota)

E h, stara dobra vremena bez interneta. Mogao si za papirne novine da izjaviš bilo šta, pod uslovom da te pitaju, i živiš u uverenju da si svojim mudrim rečima izazvao divljenje kod svih čitalaca... Zelenog barometra , na primer. Danas će tvoje reči odgovarajući potral trenutno preneti i na društvene mreže, što podrazumeva da bivaš suočen s najvećom