pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Posne punjene paprike: Recept kakav do sad niste probali - ukusan ručak za celu porodicu
Posne punjene paprike: Recept kakav do sad niste probali - ukusan ručak za celu porodicu

Posne punjene paprike: Recept kakav do sad niste probali - ukusan ručak za celu porodicu

Posne punjene paprike su jelo koje osvaja ukusom čak i najzahtevnije gurmane. Gospojinski post je uveliko u toku, a ukoliko nemate ideje za ručak, posne punjene paprike su pravi izbor. Zasitno jelo koje se jednostavno sprema će ukusom oduševiti vaše ukućane, toliko da će tražiti porciju više. Recepti Najbrže posno jelo: Popajeva pita će osvojiti vaše

Predlog za posni ručak: Pečena pastrmka sa povrćem

Predlog za posni ručak: Pečena pastrmka sa povrćem

Foto: Shutterstock/Dani Vincek 0 komentara Budući da je danas Preobraženje – veliki praznik koji uvek pada u vreme Gospojinskog posta , danas sa vama delimo recept za ukusan posni ručak za celu porodicu. U pitanju je pastrmka sa povrćem iz rerne koja se sprema vrlo lako i brzo, a koja će ukusom oduševiti sve one koji je budu probali. Evo detaljnih

Tradicionalno posno jelo: Brz, a preukusan prebranac

Tradicionalno posno jelo: Brz, a preukusan prebranac

Za vreme Velikogospojinskog posta na trpezi se mogu naći razna posna jela, a jedno od najtraženijih je upravo prebranac. Sprema se lako, a potrebno mu je tek petnaestak minuta u rerni. U nastavku je recept za ovu tradicionalnu poslasticu. Recepti Najbrže posno jelo: Popajeva pita će osvojiti vaše trpeze Popajeva pita će za vreme svakog posta obogatiti

LAGAN CARSKI OBROK OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA: Probajte punjene lignje po ovom receptu - pravićete ih i kada se završi post

LAGAN CARSKI OBROK OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA: Probajte punjene lignje po ovom receptu - pravićete ih i kada se završi post

U pravoslavnoj tradiciji, post nije samo telesno uzdržavanje od određene hrane, već i vreme duhovnog čišćenja — period kada se vernici posvećuju molitvi, pokajanju i milosrđu. Posna jela , pripremljena bez proteina životinjskog porekla, poput ove varijante punjenih lignji sa prezlama, inćunima i kozicama, pomažu u razvijanju osećaja skromnosti. Morski