pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Kiflice koje će vam biti mekane i nakon 5 dana: Ovo treba da dodate u testo, trik koji mora da zna svaka domaćica
Kiflice koje će vam biti mekane i nakon 5 dana: Ovo treba da dodate u testo, trik koji mora da zna svaka domaćica

Kiflice koje će vam biti mekane i nakon 5 dana: Ovo treba da dodate u testo, trik koji mora da zna svaka domaćica

Da bi testo ostalo mekano i sveže nekoliko dana, pekari često dodaju kukuruzni skrob (gustin) i običan griz u brašno . Ovi sastojci pomažu da testo bude lakše, prozračnije i mekše, sprečavajući da se stvrdne brzo nakon pečenja. Na kilogram brašna dodaje se puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza. Kukuruzni skrob olakšava testo, dok griz

Hrskava gibanica iz tiganja gotova za 15 minuta: Spas za sve domaćice, niko joj ne može odoleti, a sprema se lako

Hrskava gibanica iz tiganja gotova za 15 minuta: Spas za sve domaćice, niko joj ne može odoleti, a sprema se lako

Ako volite domaći burek , ali nemate vremena za komplikovane recepte i duge pripreme – ova gibanica iz tiganja će vas oduševiti! Najbolje od svega? Testo se ne mesi dugo, ne koristi se kvasac, a diže se svega 15 minuta! Idealan je za doručak, brzi ručak ili večeru kad želite nešto ukusno "na brzinu". Priprema se u tiganju, pa ne morate ni da palite

MEKANE KO DUŠA, BAKINE JOGURT KIFLICE ISPUNIĆE DOM TOPLINOM I BLAŽENIM OSMEHOM: Recept koji briše granicu između sada i nekada

MEKANE KO DUŠA, BAKINE JOGURT KIFLICE ISPUNIĆE DOM TOPLINOM I BLAŽENIM OSMEHOM: Recept koji briše granicu između sada i nekada

U detinjstvu, miris domaćih kiflica znao je da probudi celu kuću, da nas ušuška u toplinu jutra i najavi dan ispunjen radošću. Bile su to kiflice koje su spremale bake s ljubavlju, uz smeh i razgovor, dok su se mali prstići nestrpljivo motali oko stola. Danas vam donosimo recept koji vraća te uspomene — meke i sočne jogurt kiflice, koje se pripremaju