Ostalo vam je kuvanog pirinča? Umesto da ga bacite, od njega napravite ovo ukusno i brzo jelo
Foto: Shutterstock/DronG 0 komentara Ukoliko ste za vikend spremali kuvani pirinač, velika je verovatnoća da vam je nešto preteklo jer obično skuvamo mnogo veću količinu nego što je potrebno… No, umesto da ga bacate, taj pirinač možete iskoristiti za pripremu novog ukusnog jela koje je kao stvoreno za početak radne nedelje. U pitanju je šareni prženi
Brzinski ručak sa krompirom koji uspeva baš svima: Jeftino jelo za celu porodicu - "kec iz rukava" svake domaćice
Gotovo jelo servirati uz neku lepu sezonsku salatu. Sastojci: * 500-600 g krompira * 1 veća glavica crnog luka * 50 g pirinča * suvi začin, so, mleveni biber * ulje Priprema: 1. Krompir očistiti i iseći na tanje listiće. Posuti ih začinom ili samo posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati. Luk iseći na kolutove, a pirinač dobro oprati . 2. Tepsiju
Recept star pola veka: Ručak bez mesa prste da poližete, ovako su naše bake spremale omiljeno jelo mnogih od nas
Ako nemate sastojke za klasičnu musaku , probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti. Ovaj starinski recept nekada su znale sve domaćice. Sastojci: 5oo gr krompira 2oo ml mleka 3 jajeta 1 kašika brašna 2-3 glavice crnog luka ulje za prženje so po ukusu Priprema: Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške
Sočni mladi krompir sa povrćem - Rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Mladi krompir u kombinaciji sa lukom i povrćem je jelo, koje osvaja bogatim ukusom, a sprema se brzo i lako, što će posebno obradovati domaćice. Otkrijte ukusno jelo koje možete da pripremite sa mladim krompirom i sezonskim povrćem. Ovo jelo je pravi melem za dušu, a idealno je i za dane posta, jer ne sadrži namirnice životinjskog porekla. Recepti