pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Originalni recept za kanole pravo sa Sicilije: Meštani ga nikad ne daju turistima, hrskavi spolja, a unutra ko duša

Originalni recept za kanole pravo sa Sicilije: Meštani ga nikad ne daju turistima, hrskavi spolja, a unutra ko duša

Sastojci za 20 kanola: Za testo: 150 g univerzalnog brašna prstohvat soli 1 kašika šećera 1 kašičica kakao praha, kafe ili cimeta (opciono) 1 kašika masti ili omekšalog putera 1 jaje 1 kašičica belog vinskog sirćeta belo vino po potrebi ulje za prženje Za fil: Pomešajte suve sastojke (brašno, so, šećer i, po želji, kakao) za kanole u velikoj posudi

Savršene ledene kocke koje se tope u ustima: Starinski recept, ne postoji osoba kome se ne sviđa

Savršene ledene kocke koje se tope u ustima: Starinski recept, ne postoji osoba kome se ne sviđa

Ledene kocke su bezvremenski desert – priprema je jednostavna, a rezultat su neverovatno sočne i ukusne poslastice. Sastojci: Kora-biskvit – 6 jaja – 6 kašika šećera – 6 kašika brašna – 2 kašike kakaa – 4 kašike ulja – 1 kašičica praška za pecivo Sirup za koru: – 300ml vode – 12 kašika šećera foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti Fil: – 1l

Nepravedno zapostavljeni kolači koje obožava ceo Balkan: Gurabije sa orasima tope se u ustima, evo kako da ih napravite

Nepravedno zapostavljeni kolači koje obožava ceo Balkan: Gurabije sa orasima tope se u ustima, evo kako da ih napravite

Gurabije su starinski kolači koji se ponovo vraćaju na trpeze . Za to je zaslužan njihov aromatični miris koji mami uvek na zalogaj više, a ukus keksa koji se topi u ustima čini da decenijama budu nezaboravna poslastica. Evo kako da napravite gurabije sa orasima koje ćete obožavati. Sastojci: Za testo 900 g brašna 300 g šećera 2 kašike mleka 3 komada

Da li ste nekad probali sočne krofne iz rerne? Savršeno čokoladne i meke kao duša, zaljubićete se na prvi ukus

Da li ste nekad probali sočne krofne iz rerne? Savršeno čokoladne i meke kao duša, zaljubićete se na prvi ukus

Potrebno je: 500 g brašna 20 g svežeg kvasca 3 kašike šećera 1/3 kašike soli 200 ml toplog mleka jedan vanilin šećer 2 žumanca 100 g otopljenog maslaca Za punjenje čokoladni namaz za premazivanje žumance za posipanje šećer u prahu Oduševićete se, ukus je perfektan foto: Bakina kuhinja Priprema: Kvasac izmrvite u toplom mleku, pa dodajte kašičicu šećera