pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Tajne savršenog roštilja: Najbolji trikovi i recepti

Tajne savršenog roštilja: Najbolji trikovi i recepti

Foto: Shutterstock/New Africa 0 komentara Uranak ne može da prođe bez roštilja, a da bi sve bilo savršeno – od mirisa, ukusa pa do sočnosti mesa – potrebni su dobri trikovi, prava priprema i provereni recepti. U nastavku donosimo najbolje savete za pečenje, ideje za marinade i recepte koji će svaki roštilj pretvoriti u pravo gastronomsko uživanje.

Najbolji recepti sa rešetke! Pripremite se za prvomajski uranak

Najbolji recepti sa rešetke! Pripremite se za prvomajski uranak

Sa pripremama za krunski događaj roštiljanje najbolje je početi dan ranije. Nabavite meso, ribu i povrće, marinirajte ih po izboru, a sutradan poranite, da ugrabite neko fino mesto za vatricu. Prednosti roštilja i piknika koji se tradicionalno organizuju tokom prvomajskih praznika brojne su. Prva je u neformalnosti takvih susreta, jer sve je prirodno

Crni luk nikako ne jedite uz roštilj! Doktor upozorava da je to bomba za stomak

Crni luk nikako ne jedite uz roštilj! Doktor upozorava da je to bomba za stomak

Poznati gastroenterolog dr Vojislav Perišić savetuje da crni luk nije baš najbolji izbor uz roštilj. Prvi maj nam kuca na vrata, a to znači da je vreme za roštilj . Ćevapi, vešalice, pljeskavice i kobasice su gotovo neizostavni deo svakog prvomajskog druženja. I naravno, neizostavni crni luk sa strane. Ali, možda biste ovog puta mogli da napravite