pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Riblja čorba kakvu još niste probali: Savršen posni obrok spreman za pola sata

Riblja čorba kakvu još niste probali: Savršen posni obrok spreman za pola sata

Riblja čorba je odličan izbor za dane posta, a ova varijanta sa oslićem posebno prija tokom hladnih meseci. Jednostavna je, lagana i brzo se spremi, pa je idealna i za one koji nemaju mnogo vremena, a žele topao, hranljiv obrok. Recepti Najlepše posne projice: Recept spreman za 5 minuta – ukus će vas oboriti sa nogu Jednostavan i brz način da napravite

Nećete verovati koliko posni paprikaš može biti ukusan: Svi će ga obožavati i tražiće vam recept, vredi probati

Nećete verovati koliko posni paprikaš može biti ukusan: Svi će ga obožavati i tražiće vam recept, vredi probati

Posni paprikaš koji ćemo vam danas predstaviti potpuno menja percepciju. Ovo nije samo još jedan obrok „na vodi“ – ovo je rapsodija ukusa koja vraća miris detinjstva u vašu kuhinju. Da li vam je poznat onaj osećaj kada tokom posta ponestane inspiracije i svi obroci počnu da liče jedan na drugi? Često se misli da hrana bez mesa ne može da pruži onu

POSNA SARMA SA HILANDARA, ZBOG KOJE ZIMA MIRIŠE DRUGAČIJE: Originalni monaški recept, toliko jednostavan da je prikladan i za početnike

POSNA SARMA SA HILANDARA, ZBOG KOJE ZIMA MIRIŠE DRUGAČIJE: Originalni monaški recept, toliko jednostavan da je prikladan i za početnike

Sarma zauzima posebno mesto na trpezama balkanskih domova, posebno tokom hladnih zimskih meseci, kada mirisi iz kuhinje unose toplinu i osećaj doma. Skoro svaka domaćica čuva neku svoju malu tajnu ili kulinarski trik koji čini baš njenu sarmu nezamenjivom – od sočnosti do začina koji ostaju u sećanju. Kada je reč o posnoj verziji ovog omiljenog jela,

SVETOGORSKI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IGUMANA ONUFRIJA HILANDARA: Aromatično jelo koje donosi ukus monaške trpeze u vašu porodicu

SVETOGORSKI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IGUMANA ONUFRIJA HILANDARA: Aromatično jelo koje donosi ukus monaške trpeze u vašu porodicu

Boraveći na Svetoj gori , Iguman Onufrije Hilandarac u svojoj knjizi „Svetogorski kuvar“ zapisao je recepte koji su monasima služili u svakodnevnom životu. Njegov posni paprikaš od karfiola pokazuje kako se jednostavni sastojci mogu pretvoriti u ukusno i hranljivo jelo. Cvetovi karfiola upijaju aromu začina, luk i beli luk daju bazu ukusa, dok paradajz-pasta

Najkremastija bela čorba: Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj

Najkremastija bela čorba: Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj

Foto: Shutterstock/Sergii Koval 0 komentara Bela čorba je jedno od onih jela koje spaja domaću tradiciju i savršenu utešnu hranu. Kremasta, mirisna i bogata, godinama je omiljeni izbor na porodičnim trpezama. Bela čorba je starinsko jelo koje deluje okrepljujuće. lako se pravi, a ovo je tradicionalni recept, piše Citymagazine . Bela čorba Sastojci:

Posna ruska salata: Lepša i ukusnija od mrsne, a gotova za 15 minuta

Posna ruska salata: Lepša i ukusnija od mrsne, a gotova za 15 minuta

Zdravija, ali jednako ukusna, posna ruska salata predstavlja savršen spoj jednostavnih, ali složenih ukusa, čineći je nezaobilaznim delom svakog slavskog stola. Ruska salata je omiljeni deo mnogih trpeza, posebno tokom praznika ili proslava. Međutim, u vreme posta važno je uskladiti tradiciju i verske običaje sa ukusima. Ova salata, poznata po bogatstvu