pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Hrskava i sočna posna pita: Topi se u ustima, a sprema očas posla
Hrskava i sočna posna pita: Topi se u ustima, a sprema očas posla

Hrskava i sočna posna pita: Topi se u ustima, a sprema očas posla

Posna pita sa krompirom koja je neodoljivo hrskava i sočna oduševiće ukusom sve ukućane, a domaćice će je obožavati jer se priprema očas posla. Ova izvanredno sočna i hrskava pita kombinuje nežne kore sa bogatim i aromatičnim punjenjem, idealnim za dane posta. Recepti Napravite posnu starinsku gužvaru za 200 dinara! Ne postoji ništa ukusnije, a ni

Najsočnija španska pita: Jednostavan recept koji uvek uspeva

Najsočnija španska pita: Jednostavan recept koji uvek uspeva

Foto: Shutterstock/Lecker Studio 0 komentara Španska pita je jelo nalik provari, ali obogaćeno raznovrsnim šarenim sastojcima poput šunke, sira, crvene paprike i krastavčića, koji joj daju ne samo bogat ukus već i privlačan, dekorativan izgled. Ovo jelo sprema se vrlo brzo i jednostavno, od sastojaka koje gotovo uvek imamo u kući, može se jesti i toplo

Nećete verovati koliko posni paprikaš može biti ukusan: Svi će ga obožavati i tražiće vam recept, vredi probati

Nećete verovati koliko posni paprikaš može biti ukusan: Svi će ga obožavati i tražiće vam recept, vredi probati

Posni paprikaš koji ćemo vam danas predstaviti potpuno menja percepciju. Ovo nije samo još jedan obrok „na vodi“ – ovo je rapsodija ukusa koja vraća miris detinjstva u vašu kuhinju. Da li vam je poznat onaj osećaj kada tokom posta ponestane inspiracije i svi obroci počnu da liče jedan na drugi? Često se misli da hrana bez mesa ne može da pruži onu

POSNA SARMA SA HILANDARA, ZBOG KOJE ZIMA MIRIŠE DRUGAČIJE: Originalni monaški recept, toliko jednostavan da je prikladan i za početnike

POSNA SARMA SA HILANDARA, ZBOG KOJE ZIMA MIRIŠE DRUGAČIJE: Originalni monaški recept, toliko jednostavan da je prikladan i za početnike

Sarma zauzima posebno mesto na trpezama balkanskih domova, posebno tokom hladnih zimskih meseci, kada mirisi iz kuhinje unose toplinu i osećaj doma. Skoro svaka domaćica čuva neku svoju malu tajnu ili kulinarski trik koji čini baš njenu sarmu nezamenjivom – od sočnosti do začina koji ostaju u sećanju. Kada je reč o posnoj verziji ovog omiljenog jela,

SVETOGORSKI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IGUMANA ONUFRIJA HILANDARA: Aromatično jelo koje donosi ukus monaške trpeze u vašu porodicu

SVETOGORSKI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IGUMANA ONUFRIJA HILANDARA: Aromatično jelo koje donosi ukus monaške trpeze u vašu porodicu

Boraveći na Svetoj gori , Iguman Onufrije Hilandarac u svojoj knjizi „Svetogorski kuvar“ zapisao je recepte koji su monasima služili u svakodnevnom životu. Njegov posni paprikaš od karfiola pokazuje kako se jednostavni sastojci mogu pretvoriti u ukusno i hranljivo jelo. Cvetovi karfiola upijaju aromu začina, luk i beli luk daju bazu ukusa, dok paradajz-pasta