pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan
Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan

Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan

Pita koja se pravi od jabuka petrovača služi se na veliki srpski praznik Petrovdan koji se obeležava 12. jula. Naravno da možete koristiti i druge sorte jabuka, a siguni smo da će te ukusom ovog srpskog tradicionalnog slatkiša biti oduševljeni... Sastojci: 500 g tankih kora za pitu 1,5 kg jabuka cimet šećer griz ulje Priprema: Za početak

Tradicionalni srpski slatkiš za Petrovdan: pita od jabuka petrovača (RECEPT)

Tradicionalni srpski slatkiš za Petrovdan: pita od jabuka petrovača (RECEPT)

Sastojci: 500 g tankih kora za pitu 1,5 kg jabuka cimet šećer griz ulje Priprema: Za početak jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po 3 kore. Svaku kore poprskati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, u zavisnosti od toga da li volite slađe. Na treću koru staviti rendane jabuke, malo ih poprskati sa uljem, posuti sa malo cimeta, jednom kašikom griza