pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Predlog za posni ručak: Pečena pastrmka sa povrćem

Predlog za posni ručak: Pečena pastrmka sa povrćem

Foto: Shutterstock/Dani Vincek 0 komentara Budući da je danas Preobraženje – veliki praznik koji uvek pada u vreme Gospojinskog posta , danas sa vama delimo recept za ukusan posni ručak za celu porodicu. U pitanju je pastrmka sa povrćem iz rerne koja se sprema vrlo lako i brzo, a koja će ukusom oduševiti sve one koji je budu probali. Evo detaljnih

Tradicionalno posno jelo: Brz, a preukusan prebranac

Tradicionalno posno jelo: Brz, a preukusan prebranac

Za vreme Velikogospojinskog posta na trpezi se mogu naći razna posna jela, a jedno od najtraženijih je upravo prebranac. Sprema se lako, a potrebno mu je tek petnaestak minuta u rerni. U nastavku je recept za ovu tradicionalnu poslasticu. Recepti Najbrže posno jelo: Popajeva pita će osvojiti vaše trpeze Popajeva pita će za vreme svakog posta obogatiti

LAGAN CARSKI OBROK OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA: Probajte punjene lignje po ovom receptu - pravićete ih i kada se završi post

LAGAN CARSKI OBROK OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA: Probajte punjene lignje po ovom receptu - pravićete ih i kada se završi post

U pravoslavnoj tradiciji, post nije samo telesno uzdržavanje od određene hrane, već i vreme duhovnog čišćenja — period kada se vernici posvećuju molitvi, pokajanju i milosrđu. Posna jela , pripremljena bez proteina životinjskog porekla, poput ove varijante punjenih lignji sa prezlama, inćunima i kozicama, pomažu u razvijanju osećaja skromnosti. Morski