pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Francuski specijalitet: Lagani letnji ratatuj
Francuski specijalitet: Lagani letnji ratatuj

Francuski specijalitet: Lagani letnji ratatuj

Zdrav ručak za celu porodicu, a sprema se lako! Iako zvuči vrlo egzotično, ratatuj je zapravo dinstano povrće, a zbog kombinacije raznog povrća je vrlo ukusno. Sastojci: Dve glavice crnog luka Tri čena belog luka Jedan plavi patlidžan Povezane vesti Brzi ručak: Zapečene tikvice sa jajima Lakše od ovoga ne može: Najlakši recept za lazanje Posna čorba

Recept dana: Salata od slatkok krompira i badema

Recept dana: Salata od slatkok krompira i badema

Danas smo za vas pripremili recept za nešto drugačiju obrok salatu, sa slatkim krompirom i hrskavim bademom. Sve što vam je potrebno je… 1kg slatkog krompira 75g badema 2 mlada luka Čen bleog luka 2 kašike limunovog soka Kašika soja sosa 2 kašike maslinovog ulja Začini po želji 150g svežeg sira Priprema: Očistite i operite slatki krompir. Isecite ga

Ideja za ručak:Piletina sa kajsijama i začinskim biljem

Ideja za ručak:Piletina sa kajsijama i začinskim biljem

Ukusan ručak gotov za sat vremena! Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa kajsijama. Sprema se za 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče! Sastojci: 8 pilećih bataka sa karabatacima So i biber 120 grama brašna 30 grama putera Dve kašike maslinovog ulja 8 malih glavica luka, oljuštenih 8 čenova belog luka 180 mililitara

Pileća "pikata" - lagani letnji ručak

Pileća "pikata" - lagani letnji ručak

Izvor: Shutterstock Piletina je uvek dobar izbor za ručak u letnjim mesecima, kada nam više prijaju laganiji obroci. Sastojci: - 50g brašna - po pola kafene kašike soli i bibera - 50g putera - 75ml belog vina ili bujona - supena kašika soka od limuna ili pomorandže - 4 komada pilećih grudi (oko 600g) - svežeg peršuna Pomešajte brašno sa solju i biberom

SLANE ĐAKONIJE! Piletina u medu

SLANE ĐAKONIJE! Piletina u medu

Pileće belo meso u marinadi od balzamika i meda Sastojci: 800 g pilećih prsa maslinovo ulje pola decilitra balzamiko sirćeta dve kašike meda so, biber malo susama crvena paprika Pileće belo meso isecite na manje komade. Marinadu napravite od maslinovog ulja, soli, biljnih začina pa stavite piletinu da odstoji oko sat vremena. Komade piletine i isečenu

Ruska hladna čorba

Ruska hladna čorba

Izvor: Shutterstock Okroška je ruska hladna čorba koja se jede leti kada je toplije. Postoje razne varijacije, ali ovo je jedan klasičan recepti koji sami možete dopuniti omiljenim začinima! Sastojci: - oko 2l hladne vode - 100ml kisele pavlake (može zamena kefir ili kiselo mleko, ali najbolje ide pavlaka) - tri supene kašike sirćeta - dve kafene kašike

Recept dana: Slatki krompir punjen piletinom

Recept dana: Slatki krompir punjen piletinom

Danas smo za vas pripremili recept za neobičan ručak u kome će uživati svi članovi vaše porodice. Sve što vam je potrebno je… 3 slatka krompira 2 kašike maslinovog ulja 2 filea belog mesa Prstohvat soli i bibera Kašika soka od limete 4 naseckana čena belog luka 1 naseckana ljuta papričica Kašičica bosijoka 60g spanaća 230g kačkavalja 2 kašičice sveže

PILETINA NA ITALIJANSKI NAČIN: Brzo i ukusno!

PILETINA NA ITALIJANSKI NAČIN: Brzo i ukusno!

Za pripremu ovog ukusnog obroka potrebno vam je oko pola sata. Kašika maslinovog ulja 20 grama putera Četiri manja pileća filea Dva čena belog luka 80 grama sušenog paradajza 80 mililitara belog vina 250 mililitara pavlake za kuvanje 125 mililitara pilećeg bujona 60 grama spanaća Malo svežeg bosiljka Zagrejte ulje i puter u tiganju, pa dodajte piletinu