Domaća posna pogača, mekana i vazdušasta
Foto: Shutterstock/jarrow153 0 komentara Posna pogača je jednostavan hleb koji se lako priprema, a zahvaljujući sporom dizanju i pravilnom pečenju ostaje mekana i vazdušasta i sutradan. Pravi se od osnovnih sastojaka koje većina domaćinstava ima u kuhinji, pa je idealna i za svakodnevni obrok i za slavsku trpezu u vreme posta. Posna pogača je mekana,
Bez mleka i jaja: Recept za posni hleb pun suvog voća
Ovaj posni hleb sa sušenim voćem jednostavan je za pripremu, prirodno sladak i savršen izbor za dane posta, doručak ili laganu užinu. Tokom posta ili kada želimo nešto lagano, a hranljivo, domaći hleb je uvek dobar izbor. Posni hleb sa suvim voćem spaja jednostavne sastojke sa prirodnom slatkoćom grožđica, kajsija ili smokava, pa ne zahteva dodatke
Najbolja Nikoljdanska sarma: Posna kraljica slavske trpeze ukusnija od one sa mesom
Za Nikoljdan pripremite laganu, mirisnu sarmu bez mesa, u kojoj orahe i pirinač spajaju aromatični začini i kiseli kupus. Sastojci: Recepti Savršeno sočan fil za sarmu: Ukusniji ne postoji, 1 sastojak čini da ne bude tvrd Ako ste ikada pravili sarmu, znate da je fil ključan. Evo kako da napravite onaj najbolji, koji daje šmek kraljici slavskih trpeza
POSNA SARMA po receptu sa Hilandara, starom vekovima - Tradicionalni ukus koji osvaja slavsku trpezu
Posna sarma koja se pamti: Tradicionalni recept sa mlevenim orasima
Foto: Shutterstock/Zu Kamilov 0 komentara Posna sarma sa mlevenim orasima jedno je od onih jela koje se s razlogom često nalazi na slavskom stolu. Bogata, mirisna i zasitna, ona pokazuje da posna kuhinja može biti jednako raskošna i ukusna kao i mrsna, a pritom u potpunosti poštuje pravila posta. Skromna po sastojcima, a bogata po ukusu, posna sarma







