Kako da ukiselite kupus za svega 12 sati? Da, moguće je – uz ova 4 sastojka i 2 posude
Ukiseljeni kupus je neizostavan deo balkanske kuhinje . Njegov miris i ukus podsećaju na detinjstvo, porodična okupljanja i bogatu zimsku trpezu. Osim što je osnova za sarme, podvarak ili razne čorbe, kiseli kupus je i prirodan izvor vitamina C i probiotika. Upravo zato, proces kiseljenja kupusa nije samo kulinarski, već i deo tradicije koji se prenosi
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Nema lepšeg mirisa od sarme koja krčka, a bez savršeno očuvanog kiselog kupusa to nije moguće. Kada dođe zima , nema tog jela koje može da zameni dobar kiseli kupus! On je osnova naše kuhinje, bilo da ga spremamo za salatu ili, što je najvažnije, za savršenu sarmu. Ali, svi znamo koliko je frustrirajuće kada se trud oko kiseljenja na kraju pokaže



