pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Posne pogačice mekane kao duša: Tajna neodoljivog ukusa je u ovome, caka zlata vredna, odmah zapišite recept

Posne pogačice mekane kao duša: Tajna neodoljivog ukusa je u ovome, caka zlata vredna, odmah zapišite recept

Pogačice su idealne za post, lako se pripremaju, a ukus je čaroban. Potrebni sastojci brašno - otprilike 800 g šećer - 2 kašičlice, s vrha so - 2 kašičice, ravne sirće - 3 kašičice ulje - 3 supene kašike kvasac - 20 g, svež voda - 400 ml, topla ulje - za premazivanje semenke - za posipanje (po želji) Način pripreme Istopite kvasac u 100 ml tople vode

Posne pogačice mekane kao duša: Tajna neodoljivog ukusa je u ovome, caka zlata vredna, odmah zapišite recept

Posne pogačice mekane kao duša: Tajna neodoljivog ukusa je u ovome, caka zlata vredna, odmah zapišite recept

Pogačice su idealne za post, lako se pripremaju, a ukus je čaroban. Potrebni sastojci brašno - otprilike 800 g šećer - 2 kašičlice, s vrha so - 2 kašičice, ravne sirće - 3 kašičice ulje - 3 supene kašike kvasac - 20 g, svež voda - 400 ml, topla ulje - za premazivanje semenke - za posipanje (po želji) Način pripreme Istopite kvasac u 100 ml tople vode

Domaćinska pogača koju ćete obožavati: Starinski recept koji uspeva svima, ko jednom proba poželeće ponovo

Domaćinska pogača koju ćete obožavati: Starinski recept koji uspeva svima, ko jednom proba poželeće ponovo

Kad se probudite u zimskom jutru i treba vam nešto stvarno toplo i utješno, nema ničega bolje od prave starinske pogače. Ovaj recept je jednostavan, nostalgičan i gotov dovoljno brzo — a miris koji ispuni kuhinju vraća vas u bakinu kuhinju . Šta vam je potrebno za starinsku pogaču: 500 g brašna 1 kašičica soli 1 kašičica praška za pecivo 200 ml jogurta

STARINSKE POSNE POGAČICE KOJE VRAĆAJU OSMEH NA LICE: Jednostavan recept sa maslinama i sušenim paradajzom čini slavsku trpezu posebnom

STARINSKE POSNE POGAČICE KOJE VRAĆAJU OSMEH NA LICE: Jednostavan recept sa maslinama i sušenim paradajzom čini slavsku trpezu posebnom

U miru i tišini posnih dana , kada domovi odišu molitvom i tradicijom, stari recepti imaju moć da povežu prošlost i sadašnjost. Među njima, ove posne pogačice sa maslinama i sušenim paradajzom osvajaju srca svojim jednostavnim, a iskrenim ukusom. Savršeno predjelo za slavsku trpezu , one ne samo da hrabre telo, već i podsećaju na vrednost zajedništva,

Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Uspeće iz prvog pokušaja

Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Uspeće iz prvog pokušaja

Slavski kolač je kruna svake slave, ali često predstavlja veliki izazov. Ovo je recept u kojem je svaki korak objašnjen tako da vam testo sigurno uspe. Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po ovom već isprobanom receptu. Sastojci: 20 g svežeg kvasca 1 kg mekog brašna tip 400 400

Savršeno predjelo za Aranđelovdan: Rolat sa ajvarom, upotpuniće vašu trpezu

Savršeno predjelo za Aranđelovdan: Rolat sa ajvarom, upotpuniće vašu trpezu

Za Aranđelovdan mnogi domaćini vole da posluže nešto što odmah privuče pažnju, a jedan od apsolutnih hitova je dekorativni ajvar rolat. Uvek deluje svečano, brzo se sprema, a sa stola nestane brže nego što se ohladi. Mekana kora u narandžastoj nijansi, mirisna od ajvara, uz bogat fil od šunke, krem sira, krastavčića, jaja i kačkavalja, pravi je pogodak