Posne pogačice mekane kao duša: Tajna neodoljivog ukusa je u ovome, caka zlata vredna, odmah zapišite recept
Pogačice su idealne za post, lako se pripremaju, a ukus je čaroban. Potrebni sastojci brašno - otprilike 800 g šećer - 2 kašičlice, s vrha so - 2 kašičice, ravne sirće - 3 kašičice ulje - 3 supene kašike kvasac - 20 g, svež voda - 400 ml, topla ulje - za premazivanje semenke - za posipanje (po želji) Način pripreme Istopite kvasac u 100 ml tople vode
Posne pogačice mekane kao duša: Tajna neodoljivog ukusa je u ovome, caka zlata vredna, odmah zapišite recept
Pogačice su idealne za post, lako se pripremaju, a ukus je čaroban. Potrebni sastojci brašno - otprilike 800 g šećer - 2 kašičlice, s vrha so - 2 kašičice, ravne sirće - 3 kašičice ulje - 3 supene kašike kvasac - 20 g, svež voda - 400 ml, topla ulje - za premazivanje semenke - za posipanje (po želji) Način pripreme Istopite kvasac u 100 ml tople vode
Domaćinska pogača koju ćete obožavati: Starinski recept koji uspeva svima, ko jednom proba poželeće ponovo
Kad se probudite u zimskom jutru i treba vam nešto stvarno toplo i utješno, nema ničega bolje od prave starinske pogače. Ovaj recept je jednostavan, nostalgičan i gotov dovoljno brzo — a miris koji ispuni kuhinju vraća vas u bakinu kuhinju . Šta vam je potrebno za starinsku pogaču: 500 g brašna 1 kašičica soli 1 kašičica praška za pecivo 200 ml jogurta
STARINSKE POSNE POGAČICE KOJE VRAĆAJU OSMEH NA LICE: Jednostavan recept sa maslinama i sušenim paradajzom čini slavsku trpezu posebnom
U miru i tišini posnih dana , kada domovi odišu molitvom i tradicijom, stari recepti imaju moć da povežu prošlost i sadašnjost. Među njima, ove posne pogačice sa maslinama i sušenim paradajzom osvajaju srca svojim jednostavnim, a iskrenim ukusom. Savršeno predjelo za slavsku trpezu , one ne samo da hrabre telo, već i podsećaju na vrednost zajedništva,
Recept za starinski slavski kolač: Ovako su spremale naše bake
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Uspeće iz prvog pokušaja
Slavski kolač je kruna svake slave, ali često predstavlja veliki izazov. Ovo je recept u kojem je svaki korak objašnjen tako da vam testo sigurno uspe. Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po ovom već isprobanom receptu. Sastojci: 20 g svežeg kvasca 1 kg mekog brašna tip 400 400
Najbrža pogača sa pavlakom bez kvasca gotova za 30 minuta: Odmah zapišite recept, uspeva baš svima
Ovo je zlatni recept koji morate imati! Kada vam nestane hleba ili dođu nenajavljeni gosti, ova pogača bez kvasca je tu da vas spasi! Ne čeka se da testo naraste , a pravi se od sastojaka koje uvek imate u kuhinji. Toliko je mekana, sočna i izdašna da će svi tražiti parče više. Ne otkrivamo sve, ali kombinacija sira i pavlake je čini jedinstvenom
Majstorski recept za posne pogačice koje će obogatiti vašu trpezu: Mekane i vazdušaste tope se u istima
Slavska trpeza ne bi bila potpuna bez domaćih peciva koja odmah zapadnu za oko atraktivnim izgledom i očaravaju mirisom. Ako su uz to još i fenomenalnog ukusa, imate pravi slavski hit! Postoji mnogo načina iznenadite svoje goste dekorativnim domaćim pecivima , od onih od lisnatog testa preko slanih zalogaja od gotovih kora za pitu do peciva od mešenog
Savršeno predjelo za Aranđelovdan: Rolat sa ajvarom, upotpuniće vašu trpezu
Za Aranđelovdan mnogi domaćini vole da posluže nešto što odmah privuče pažnju, a jedan od apsolutnih hitova je dekorativni ajvar rolat. Uvek deluje svečano, brzo se sprema, a sa stola nestane brže nego što se ohladi. Mekana kora u narandžastoj nijansi, mirisna od ajvara, uz bogat fil od šunke, krem sira, krastavčića, jaja i kačkavalja, pravi je pogodak








