pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Preliv za neodoljivo ukusnu ribu: Jeftin i brzi sos koji će jelo učiniti još sočnijim

Preliv za neodoljivo ukusnu ribu: Jeftin i brzi sos koji će jelo učiniti još sočnijim

Isprobajte preliv od limuna za ribu koji je čini neodoljivo ukusnom, a domaćice će ga obožavati jer se lako i brzo sprema. Pravi ljubitelji ribe znaju koliko je izazovno pronaći savršen preliv . Bilo da tražite savršen sos kojim ćete obogatiti ribu na slavsku trpezu, ili vam je potrebna inspiracija za praznične dane, ovaj posni preliv za ribu će vas

POSNI ARANĐELOVDAN KOD BRENE! Menjala RECEPT za čuvenu SARMU, ali biće lepša od MRSNE - izbačena SLANINA i ubačen..

POSNI ARANĐELOVDAN KOD BRENE! Menjala RECEPT za čuvenu SARMU, ali biće lepša od MRSNE - izbačena SLANINA i ubačen..

Aranđelovdan , jedna od najlepših i najposebnijih srpskih slava, obeležava se 21. novembra. U mnogim domovima tog dana miris kuhinje ispunjava prostoriju, a Lepa Brena i Boba Živojinović potvrđuju da slavlje ne može da prođe bez omiljenih sarmi. Ovaj klasik srpske kuhinje godinama je obavezno jelo u njihovoj porodici, a recept je mnogim mlađim generacijama

Posna sarma sa sojom: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše

Posna sarma sa sojom: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše

Ovaj recept nudi izdašnu i hranljivu varijantu tradicionalne sarme, u kojoj je meso zamenjeno sojom. Spoj klasičnih začina i kiselog kupusa stvara domaćinski ukus koji podseća na kafansku kuhinju, ali je istovremeno laganiji i bez mesnih prerađevina. Savršena je za vreme posta, veganski jelovnik, ili jednostavno za one koji žele zasitan, ali biljni

Posna slavska trpeza za Aranđelovdan: Kompletan jelovnik, od predjela do deserta, brzo i lako se sprema uz 1 caku

Posna slavska trpeza za Aranđelovdan: Kompletan jelovnik, od predjela do deserta, brzo i lako se sprema uz 1 caku

Aranđelovdan, posvećen Svetom arhangelu Mihailu, vojvodi nebeskih sila i zaštitniku Crkve i vernika, u 2025. godini pada u petak, što znači da će se slaviti kao posna slava. To podrazumeva da na trpezi ne sme biti mesa, dok je upotreba ribe dozvoljena. Tradicionalno, slava se obeležava slavsko žito, kolačem i svećom, koji simbolizuju život, plodnost