Knedle u obliku kolača sa grizom i šljivama: Spreman za 20 minuta
Zaboravite na klasično valjanje knedli – sada ih možete uživati u obliku kremastog kolača koji se topi u ustima. Donja i gornja kora od nežnog griza skrivaju mirisan fil od domaćih šljiva sa cimetom. Ovaj kolač je jednostavan za pripremu , a izgleda i miriše kao pravo kulinarsko čudo. Recepti Bakini salčići po originalnoj recepturi: Zaboravljeni starinski
Na ovu poslasticu miriše cela Knez Mihailova zimi i mami prolaznike: Dimnjak kolač po mađarskom receptu
Opojni miris šećera, vanile i cimeta koji dolazi sa ulica Budimšepte pripada čuvenom mađarskom dimnjak-kolaču, ili kako ga oni zovu - Kurtoš (Kürtőskalács). Ovaj tradicionalni slatkiš vekovima se peče na drvenom valjku, a danas ga mnogi pripremaju i kod kuće u rerni, pa čak i u fritezi na vruć vazduh. Recepti Bakini salčići po originalnoj recepturi:
Najbolji jesenji kolač: Dezert od jabuka i griza osvaja trpeze
Među mnogobrojnim sezonskim poslasticama, posebno se ističe jedan jednostavan kolač od jabuka i griza. Jesen donosi miris cimeta, toplih kolača i svežih jabuka u domove. Pravi se brzo, za manje od sat vremena, ne traži mnogo sastojaka, a njegova cena je manja od 500 dinara. Uz to, ukusom podseća na detinjstvo. Recepti Starinski kolač po receptu sa




