pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Preukusna torta iz šerpe: Najsočnija poslastica koju su domaćice u Jugoslaviji obožavale
Preukusna torta iz šerpe: Najsočnija poslastica koju su domaćice u Jugoslaviji obožavale

Preukusna torta iz šerpe: Najsočnija poslastica koju su domaćice u Jugoslaviji obožavale

Stara, izvrnuta torta sa jabukama, jednostavna po sastojcima i izgledu, ali bogata ukusom i emocijom, nosi duh prošlih vremena i upotpunjava svaku trpezu. Nekada se nije obraćala pažnja na sofisticirane dekoracije, moderne kalupe ili egzotične sastojke. Recepti Praznična torta bez pečenja - savršeno ukusna i gotova za 20 minuta Ova novogodišnja torta

3 vrste božićnih kolača od jedne smese: Ukusni keksići koje obožavaju sve generacije

3 vrste božićnih kolača od jedne smese: Ukusni keksići koje obožavaju sve generacije

Jedna bogata smesa pretvara se u čak tri različite vrste božićnih keksića - klasične lincere punjene džemom, mirisne medene kolačiće sa kakaom i cimetom i dekorativne lizalica kekse. Ovo je idealan izbor za sve koji žele raznovrsnu prazničnu trpezu bez previše komplikacija. Uz minimalne dodatke i malo kreativnosti, dobijate kolače koje će sve generacije

Domaće bakine poktovice: Starinski recept za praznični kolač koji traje vekovima

Domaće bakine poktovice: Starinski recept za praznični kolač koji traje vekovima

Ovi meki, hrskavi kolačići sa bogatim aromama idealni su za prazničnu trpezu, jer svojim izgledom i mirisima odmah stvaraju svečanu atmosferu. U zavisnosti od toga koji okus vam je omiljen, lako ih možete prilagoditi i oblikovati prema svom ukusu . Ove male potkovice možete dekorisati prema želji i uživati uz šolju omiljenog napitka. Recepti Spektakularan

Bez njih nema praznika: Mekani i mirisni posni medenjaci koji uvek uspevaju

Bez njih nema praznika: Mekani i mirisni posni medenjaci koji uvek uspevaju

Foto: Shutterstock/PhotoJuli86 0 komentara Medenjaci su jedni od onih tipičnih kolača koji se gotovo neizostavno vezuju za prazničnu sezonu – mirišu na zimu, okupljanje i domaću kuhinju. Vole ih gotovo svi, jer su jednostavni, savršeni uz tople  napitke i jednako dobri i čim se izvade iz rerne, ali i danima nakon toga… Ovi posni medenjaci su mekani

Kolač koji je zaludeo internet: Trebaju vam samo 4 sastojka, a sprema se za 10 minuta

Kolač koji je zaludeo internet: Trebaju vam samo 4 sastojka, a sprema se za 10 minuta

Ako vam se jede nešto slatko, a nemate ni vremena ni volje da provedete sate u kuhinji, ovaj kolač je pravo rešenje. Čokoladni kolač sa kokosom je zaludeo internet. Osim što je ukusan i sočan, domaćice će uživati što se poslastica sprema bez pečenja. Priprema traje svega deset minuta, koristi se samo četiri sastojka, a rerna vam uopšte neće trebati

Beli medenjaci po starinskom receptu: Recept koji budi uspomene na miris bakine pećnice

Beli medenjaci po starinskom receptu: Recept koji budi uspomene na miris bakine pećnice

Beli medenjaci, sa svojom mekom teksturom i mirisnim začinima, nisu samo kolači, već prava praznična tradicija. Miris meda i začina u domu podseća na magiju zimskih dana i na ljubav koja je uvek bila prisutna u bakinim kolačima. Ovaj recept će vas podsetiti na one tople, mirisne trenutke iz detinjstva i doneti savršen starinski ukus medenjaka. Recepti

Maslac ili margarin u kolačima: Šta je bolje - poslastičari otkrivaju

Maslac ili margarin u kolačima: Šta je bolje - poslastičari otkrivaju

Izbor između maslaca i margarina može značajno uticati na ukus i teksturu kolača, jer svaka od ovih masnoća daje drugačiji rezultat u pripremi slatkiša. U svetu poslastičarstva, sitnice prave veliku razliku, a izbor masnoće često odlučuje da li će kolač biti prosečan ili za pamćenje. Iako se maslac i margarin u kuhinji često koriste kao zamena jedan

Praznična torta bez pečenja - savršeno ukusna i gotova za 20 minuta

Praznična torta bez pečenja - savršeno ukusna i gotova za 20 minuta

Ova novogodišnja torta bez pečenja gotova je za svega 20 minuta i idealna je kada vam se gosti najave u poslednjem času. Bez uključivanja rerne i bez komplikovanih koraka, priprema se brzo od sastojaka koje većina već ima u kuhinji. Recepti Posna torta koja osvaja na prvi zalogaj: "Beli anđeo" bez pečenja će vas oboriti sa nogu Za proslavu slave možete

Jedemo kao da sutra ne postoji: Kako izgleda srpska novogodišnja trpeza

Jedemo kao da sutra ne postoji: Kako izgleda srpska novogodišnja trpeza

U Srbiji, doček Nove godine nije samo odbrojavanje i vatromet, već ritual okupljanja i prilika da se nova godina dočeka uz bogatu trpezu. Veruje se da ono što se nađe na novogodišnjem stolu donosi energiju za mesece koji dolaze, pa se zato posebna pažnja posvećuje izboru jela. Iako se običaji razlikuju od kraja do kraja, neka pravila su gotovo univerzalna

Mekan i sočan kolač koji ćete obožavati: Odmah zapišite recept, očas posla dobićete slatkiš kojem ćete se vraćati

Mekan i sočan kolač koji ćete obožavati: Odmah zapišite recept, očas posla dobićete slatkiš kojem ćete se vraćati

Ono što ovaj kolač izdvaja jeste njegova mekana struktura, zahvaljujući dodatku džema i jednostavnom čokoladnom prelivu koji upija topao biskvit . Može se pripremati i u posnoj varijanti, pa je odličan izbor i tokom posta, bez odricanja od slatkih zalogaja. Završni sloj čokoladne glazure daje mu bogat ukus i čini ga idealnim za posluženje uz kafu,