pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Banatska štrudla sa makom koja nema konkurenciju: Ovi trikovi iskusnih domaćica čine je neodoljivom, vredi probati
Banatska štrudla sa makom koja nema konkurenciju: Ovi trikovi iskusnih domaćica čine je neodoljivom, vredi probati

Banatska štrudla sa makom koja nema konkurenciju: Ovi trikovi iskusnih domaćica čine je neodoljivom, vredi probati

Ako ste ikada probali pravu banatsku štrudlu sa makom, znate da to nije običan kolač. To je miris detinjstva, toplina nedeljne kuhinje i tajna koju domaćice prenose s kolena na koleno . Ovaj recept nije iz kuvara – on je iz srca. I da, topi se u ustima. Sastojci koji čine razliku Za testo: 500 g brašna 1 kvasac (sveži ili suvi) 250 ml mleka 1 jaje

Čuvena Doboš torta po starinskom receptu kakvu samo Mađarice prave! Obavezno probajte ovo savršenstvo, ukus kida

Čuvena Doboš torta po starinskom receptu kakvu samo Mađarice prave! Obavezno probajte ovo savršenstvo, ukus kida

Mađarska Doboš torta je prava kraljica među tortama sa jedinstvenom i neodoljivom harmonijom ukusa. Čuvena poslastica, koja nosi ime po svom tvorcu Jožefu Dobošu, prvi put je predstavljena 1885. godine na svečanosti održanoj u čast tadašnjeg austrougarskog vladara Franca Jozefa i njegove supruge Elizabete. Jožef je tada otkrio svoj izum, prvu tortu

Pravu jermensku Marlenku su mnogi zaboravili: Stari recept za najsočniju tortu po kome je Srpkinje decenijama prave

Pravu jermensku Marlenku su mnogi zaboravili: Stari recept za najsočniju tortu po kome je Srpkinje decenijama prave

Marlenka torta je popularna poslastica poreklom iz Jermenije, poznata po svojim tankim koricama od meda, bogatom mlečnom filu i mlevenim orasima. Iako potpuno drugačija od naših tradicionalnih torti, ova poslastica nikoga ne ostavlja ravnodušnim, te zaista vredi truda i pažnje. Marlenka torta se ističe po svojoj slatkoj, bogatoj i kremastoj strukturi,

Domaća bakina štrudla - Miris i ukus kolača koji budi najlepše uspomene

Domaća bakina štrudla - Miris i ukus kolača koji budi najlepše uspomene

Ako želite da napravite neki tradicionalni desert koji svi vole onda pripremite štrudlu sa makom ili džemom. Štrudla ili savijača je vrsta jednostavnog, narodnog kolača. Sastoji se od testa koje se razvija oklagijom. Na testo se stavi fil a onda se štrudla urola i peče. Potom se iseče na šnite i pospe prah šećerom. Recepti Bakine štanglice sa prepečenim