Svetski dan turske kafe: „Šoljica kafe obavezuje na 40 godina prijateljstva“
Kafa, foto: Zoonar/Petr Jilek, Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia 0 komentara Razvojna agencija Turske za promociju turizma saopštila je da se danas obeležava Svetski dan turske kafe, koja je od 2013. godine na UNESCO listi nematerijalnog kulturnog dobra, a od ove godine i prvi „tradicionalni naziv proizvoda“ iz Turske koji je zvanično registrovan u
Imate li naviku da pijete vruću kafu? Ona može da skriva smrtonosnu opasnost za koju mnogi ne znaju
Volite da kafa bude baš vrela ? Dobro je znati — vruća kafa može da bude opasnija nego što mislite. I nije stvar u samoj kafi, već u temperaturi. Zašto je problem u temperaturi, a ne u kafi Istraživači International Agency for Research on Cancer (IARC), deo Svetske zdravstvene organizacije (SZO), ocenili su da konzumiranje pića — kafe, čaja, maté ili
Osećate se anksiozno nakon kafe? Evo kako da izbegnete taj efekat!
Kafa je jedan od najomiljenijih napitaka na ovim prostorima – ne samo zbog ukusa i mirisa, već i zbog trenutka koji nam donosi. Iako se povremeno može desiti da se nakon šoljice osetimo anksiozno, odnosno „drugačije nego inače“, stručnjaci potvrđuju da razlog najčešće nije u samoj kafi, već u načinu na koji je pijemo i u individualnim navikama. Kada
DANAS POPIJTE PRAVU! Pogrešno pravimo tursku kafu ceo život - 1 stvar se stavlja zbog GUSTINE, Turkinje rade i OVO
Idealna gustina turske kafe postiže se pravilnim odnosom sitno mlevene kafe i hladne vode, uz pažljivo doziranje kako bi se izbegla gorčina. Spora priprema na laganoj vatri u džezv i, uz očuvanje pene i nežno sipanje, daje bogatu, kremastu teksturu. Turska kafa je ritual, simbol gostoprimstva i tradicije – pije se polako, uz razgovor, vodu i često





