pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Šta se zapravo sprema za Aranđelovdan? Spisak jela koja se PODRAZUMEVAJU - svaka Srpkinja mora znati, NE PRESKAČITE
Šta se zapravo sprema za Aranđelovdan? Spisak jela koja se PODRAZUMEVAJU - svaka Srpkinja mora znati, NE PRESKAČITE

Šta se zapravo sprema za Aranđelovdan? Spisak jela koja se PODRAZUMEVAJU - svaka Srpkinja mora znati, NE PRESKAČITE

Aranđelovda n, posvećen Svetom arhangelu Mihailu , vojvodi nebeskih sila i zaštitniku Crkve i vernika, u 2025. godini pada u petak, što znači da će se slaviti kao posna slava. To podrazumeva da na trpezi ne sme biti mesa, dok je upotreba ribe dozvoljena. Tradicionalno, slava se obeležava slavsko žito, kolačem i svećom, koji simbolizuju život, plodnost

Ovako se pravi najbolja zaprška za sarmu: Kuvar odao caku zbog koje miriše kao kod bake

Ovako se pravi najbolja zaprška za sarmu: Kuvar odao caku zbog koje miriše kao kod bake

Ako ste mislili da je zaprška za sarmu samo završni korak, vreme je da je spremate na način koji joj daje punu ulogu u ukusu. Da bi sarma bila dobra, mora i kupus u koji je savijate da bude kvalitetan. Šta to znači? List mora biti čvrst, ali nikako žilav. Ne dozvolite da vas zavara njegova mekoća ili providnost – ako je čvrst, to je dobar znak. Kada

Preliv za neodoljivo ukusnu ribu: Jeftin i brzi sos koji će jelo učiniti još sočnijim

Preliv za neodoljivo ukusnu ribu: Jeftin i brzi sos koji će jelo učiniti još sočnijim

Isprobajte preliv od limuna za ribu koji je čini neodoljivo ukusnom, a domaćice će ga obožavati jer se lako i brzo sprema. Pravi ljubitelji ribe znaju koliko je izazovno pronaći savršen preliv . Bilo da tražite savršen sos kojim ćete obogatiti ribu na slavsku trpezu, ili vam je potrebna inspiracija za praznične dane, ovaj posni preliv za ribu će vas

POSNI ARANĐELOVDAN KOD BRENE! Menjala RECEPT za čuvenu SARMU, ali biće lepša od MRSNE - izbačena SLANINA i ubačen..

POSNI ARANĐELOVDAN KOD BRENE! Menjala RECEPT za čuvenu SARMU, ali biće lepša od MRSNE - izbačena SLANINA i ubačen..

Aranđelovdan , jedna od najlepših i najposebnijih srpskih slava, obeležava se 21. novembra. U mnogim domovima tog dana miris kuhinje ispunjava prostoriju, a Lepa Brena i Boba Živojinović potvrđuju da slavlje ne može da prođe bez omiljenih sarmi. Ovaj klasik srpske kuhinje godinama je obavezno jelo u njihovoj porodici, a recept je mnogim mlađim generacijama

Posna sarma sa sojom: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše

Posna sarma sa sojom: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše

Ovaj recept nudi izdašnu i hranljivu varijantu tradicionalne sarme, u kojoj je meso zamenjeno sojom. Spoj klasičnih začina i kiselog kupusa stvara domaćinski ukus koji podseća na kafansku kuhinju, ali je istovremeno laganiji i bez mesnih prerađevina. Savršena je za vreme posta, veganski jelovnik, ili jednostavno za one koji žele zasitan, ali biljni