pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Kako da savršeno skuvate jaja: Koliko se dugo kuvaju, kako da žumance ne bude zeleno, plus trik nakon kog će se lako ljuštiti

Kako da savršeno skuvate jaja: Koliko se dugo kuvaju, kako da žumance ne bude zeleno, plus trik nakon kog će se lako ljuštiti

Kuvanje jaja, foto: Peter Griffin / Alamy / Profimedia 0 komentara Šta su to savršeno kuvana jaja? Belanca su čvrsta, ali ne gumena, a žumanca kuvana, ali i dalje kremasta. Kako da kuvate jaja , a da budu savršena? U ovom vodiču podelićemo proverenu metodu kuvanja jaja na šporetu, uključujući i koliko dugo treba da se kuvaju kako bi žumanca bila baš

Evo koliko se zapravo kuvaju jaja za Uskrs: Zapamtite ovaj broj i više nećete grešiti

Evo koliko se zapravo kuvaju jaja za Uskrs: Zapamtite ovaj broj i više nećete grešiti

Tradicija farbanja jaja za Uskrs potiče iz prethrišćanskog perioda. Jaja su predstavljala simbol rađanja i pobede nad smrću jer kada se ljuska slomi, iz jajeta izlazi novi život. Jaja se na Veliki petak farbaju u spomen na nevino prolivenu krv i vaskrsenje Hristovo. Ovo je ujedno i običaj kojem se radujemo svake godine, a brojne domaćice kriju tajnu

Trik za kuvanje jaja, a da se nijedno ne polomi

Trik za kuvanje jaja, a da se nijedno ne polomi

Verujem da ste već poslušali mnoge savete i isprobali razne trikove, a sada ćemo vam otkriti jedan za koji možda još niste čuli. Nije sirće, a nije ni so, u pitanju je limun! Kad budete kuvali jaja, dodajte tanku krišku limuna u vodu. A zašto limun? Limun sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni stabilizator. Ona jača ljusku jajeta i sprečava njeno